De Tijdlijn

Dubbelklik op het schilderij voor het totaalbeeld.

Mijn tijdlijn 

12 schilderijtjes geven een beeld van mijn tijdlijn.

 

Dit is het eerst schilderij van mijn tijdlijn. Hier ben ik een blije , onbezorgde kleuter. Geboren in Brunssum . Mijn ouders zijn Otto Potma  en Jet Pierik. We woonden samen met een oom, tante en nichtje Marij, die een week eerder geboren was dan ik , in een groot huis. Tot mijn 6de jaar toen zijn we naar een oud huis in Oirsbeek verhuisd.Intussen waren Henk en Aggie geboren. Mijn oma's en opa's woonden dichtbij. Hier heb ik hele fijne herinneringen aan. 

Het is een heel gestoei geweest. Ik ben in een emotioneel proces gekomen . Het lukte niet om een jong kind op doek te krijgen. De vraag die heel erg naar boven kwam was. Hoe lang is dat kind , kind geweest??? Als oudste kind, waar iedere 2 jaar een kindje bijkwam tot 4 kinderen . Een huis kopen waar zowel mijn vader als mijn moeder druk mee waren om het tot een prachtig zelf verbouwd huis om te toveren. Er werd zeker al vroeg een beroep op mij gedaan wat ik toen niet als erg heb ervaren, maar toch. Enkele weken voordat het huis klaar was verongelukt mijn moeder op 32e jarige leeftijd. Daarna was ik zeker kind af.

Wellicht een verklaring , gelukkig mag het er zijn en weet ik dat deze processen leerzaam zijn. Altijd, met groeipijnen.

Uiteindelijk is het een impressie geworden.